2012. július 10.

Recept - Ropogós halfalatok

Vasárnapi ebéd volt, 30-35 perc alatt el is készült. A hőségben hosszabb időtartalmú főzést nem vagyok hajlandó vállalni. :)
Hozzávalók:
szálkamentes hal, pl hekk (én süllőből készítettem, amit a férjem fogott)
2-3 evőkanál kukoricaliszt és ugyanennyi kukoricadara
só, bors
A halat kisebb kockákra vágjuk. A kukoricalisztet és a kukoricadarát összekeverjük, adunk hozzá sót, borsot. Ebben megforgatjuk a halkockákat és olajban 4-5 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük őket. 
Készítettem hozzá mártogatóst, ami szintén nagyon egyszerű: 3 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál citromlé (vagy fél lime leve), bazsalikom apróra vágva, chili por (jó csípősen az igazi).
 
Zöldséges barna rizst (Uncle Ben's) készítettem hozzá köretnek. Ez épp annyi idő alatt lett kész, amíg a hal sült.

Jó étvágyat!
Monic

2 megjegyzés:

Netti - Szütyő BB írta...

Úúúú ez nagyon jól néz ki, imádom az ilyen jellegű ételeket! :)

pipacs írta...

Most nyeltem egy nagyot. :D