2012. július 7.

Recept - Fehér csokis sajttorta

Ennek a tortának nagy előnye, hogy nem kell sütni, így még ilyen melegben is elkészíthető.
Jól behűtve, gyümölccsel nagyon finom, üdítő élmény! :)
Hozzávalók:
10 dkg vaj
22 dkg keksz (Én a spájzban találtam egy zacskó kakaós tere-fere kekszet, ezt használtam. Bármilyen keksz megfelel.)
25 dkg mascarpone
20 dkg fehér csokoládé
500 ml tejszín
2,5 dkg porcukor (Tényleg csak 2,5 dkg, mert a fehér csokitól már épp elég édes a krém.)
1 csomag habfixáló

A kekszet ledaráljuk, ha nem kakaós, adjunk hozzá egy kis kakaóport. A vajat megolvasztjuk és a keksszel jól összedolgozzuk.
Egy 23 cm-es tortaformát (min. 4 cm-es pereme legyen) kibélelünk sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kekszes masszát. Amíg a krémet elkészítjük, betesszük a hűtőbe.
Krém: A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd miután kihűlt, összekeverjük a mascerponeval és a 2,5 dkg cukorral. A tejszínt felverjük, beleszórjuk a habfixálót és óvatosan a sajtos krémhez keverjük. Végül az egész krém mehet a tortaformába. Minimum 2-3 órát tartsuk hűtőben.
A tetejére én áfonya lekvárt öntöttem, de bármilyen bogyós gyümölcsös lekvárral (málna, szeder, ribizli, eper) tálalhatjuk. 

Jó étvágyat!
Monic

5 megjegyzés:

Zitu írta...

Hűűűű micsoda guszti!

Monika írta...

Uh, de jól néz ki :)

E73 bioarcapolas blog írta...

Ez már az emberkínzás kategóriába tartozó bejegyzés :)
Imádom a sajttortát és ez tuti finom.

Monic írta...

Tényleg nagyon finom! :D

menjus írta...

Nagyon jól néz ki :) Lehet ki is próbálom valamikor :)