2012. június 17.

Teszt - Lush fogtabletták

Kíváncsiságból próbáltam ki ezeket a fogtablettákat. Tetszett a környezetbarát csomagolás, a kis méret (utazáshoz előnyös), az érdekes elgondolás, ill. megvalósítás, valamint az, hogy gondoltak azokra, akik nem szeretik a mentolos ízű fogkrémeket vagy esetleg allergiások rá. (Nekem szerencsére nincs ilyen problémám.) 
Összesen 7 féle fogtabletta közül lehet választani, a Lush honlapján mindegyikről bőséges információt találtok az ízekről és az összetevőkről. A boltokban pedig akár ki is próbálhatjátok ezeket a kis tablettákat. 
Fogmosáskor szét kell rágni egy tablettát (szerintem egy fél is elég), majd vizes fogkefével a szokásos módon fogat mosunk. Nagyon jól habzik, a fogaim nyikorgósan tiszták lesznek, a tabletta íze a számban kitart egy-két órát. 
A Sparkle-t és a Dirty-t használom jelenleg. 
Sparkle: Citrom, grapefruit, fekete bors és tengeri só keverékével készül. Amikor először használtam, kicsit meglepett az enyhe csípőssége a bors miatt. Ez a citrusos-borsos íz dominál, igazán kellemes elegyet alkotnak, megszerettem. Fogfehérítő hatásúnak írják, ezt a részét nem tudom 100%-osan megerősíteni. Csillogóak lesznek tőle a fogak, az tény, sokkal fehérebbek viszont nem, talán egy árnyalattal. 
Dirty: Ennek az íze hasonlít leginkább a szokásos fogkrémre. Fodormenta és neroli olaj teszi mentolosan frissé - írják a honlapon. Szerintem pedig nemigazán van mentolos íze, de ez nem is baj. Ez a tabletta keményebb, szétrágáskor egy kicsit "nyikorog" :) de ezen gyorsan túltettem magam. Ez is nagyon szuperül habzik, pedig csak fél tablettát használok el egy fogmosáshoz. Tiszta, csillogó fogak, kellemes utóíz a szájban.
Mint minden Lush terméken, ezeken is rajta van, hogy ki készítette - én ezt nagyon aranyos ötletnek tartom. :) Egy dobozban 40 db tabletta van, szavatossági idejük 1 év.

A fehérebbek a Dirty tabletták. 
Ekkora egy tabletta. Nem tűnik nagynak, de tényleg elég a fele is (szerintem).
A dobozok hátulján egy-egy vicces rajz van: lehet velük bohóckodni. :)

Összegezve a fentieket, szerintem érdemes kipróbálni őket. Érdekes élményt nyújtanak, kicsit feldobják a reggeleket, ugyanúgy tisztítanak, mint a hagyományos fogkrémek, csak kevesebb káros anyaggal teszik ezt. :) Újravásárolom, ha elfogy? Igen, ki szeretnék próbálni más ízeket is.
Reggelente ezeket használom, este pedig a korábbi fogkrémemet. Aki bizonytalan, annak javaslom a boltokat, ahol "meg lehet kóstolni" őket. 

Mennyire ragaszkodtok a hagyományos, mentolos fogkrémekhez? 
Monic

1 megjegyzés:

adryenka írta...

Hát ez elég furcsa, de kíváncsiságból egyszer ki fogom próbálni.
Köszi, hogy bemutattad őket.