2012. június 14.

Teszt - Maybelline Color Tattoo

Ezek a szemfestékek tavasz óta izgatják a fantáziámat, akkor láttam őket először az Allure-ban. Reménykedtem, hogy hozzánk is eljutnak; külföldi bloggerinák az egekig dicsérték a tartósságukat és a pigmentáltságukat egyaránt.
Magyarországra összesen 6 szín érkezett, míg Amerikában 10 árnyalat kapható. Érdekes, hogy különbözik az elnevezésük, sőt ha jól néztem, nálunk kapható egy majdnem fekete szín, míg Amerikában egy sötét szürke árnyalat került piacra. (Mondjuk azt nem igazán értem, miért kellett a neveket megváltoztatni.)
Ami egy kicsit bosszant, hogy (Szegeden) az összes drogériában megnéztem a kínálatot és mindössze 4 szín szerepel a polcokon, a fekete és a világosabb szürke mintha nem is létezne! Ráadásul a nekem leginkább tetsző színek nem is kaphatóak nálunk. Ezen egy kicsit elmérgelődtem, aztán felnéztem e-bayre és megrendeltem 4 színt. :) Egy hét alatt meg is érkezett a kis csomag, ajánlottan, a tégelyek bubis borítékban, sokszorosan betekerve bubis nejlonba, sértetlenül.
Most megmutatom, van-e különbség a magyar és az amerikai kiadás között. Sok-sok fotó jön! :)

 Ez a magyarországi csomagolás. Nagyon szépek ezek a kis üveg tégelyek, minőségi érzetet keltenek, a fedelük is kemény műanyag. Egy vékony kis cellux szerű csíkkal ragasztották le őket, így senki nem tud belenyúlkálni a festékbe. Szerintem külsőleg vannak olyan szépek, mint a MAC paint potjai.
Először a türkizt hoztam el, aztán két nap múlva visszamentem a liláért is. :)
 Ezek pedig az USA-ból érkezett szemfestékek. Mindegyik le volt fóliázva, alig bírtam leszedni őket. A fedélen nem színes, hanem fekete matrica található, ezeken van a termék neve, valamint az árnyalat száma és elnevezése. 4 g festéket tartalmaznak a tégelyek, itt ez is szerepel. 
Az aljukon lévő matricák nagyon hasonlítanak a magyar kiadásra, egy kicsit más a betűtípus és a szöveg elrendezése. 

Ami szembetűnő, hogy az amerikai csomagolás egy kicsit kisebb.
Összességében véve nekem a magyar  jobban tetszik, a kupakon lévő színes matrica miatt, mert így rögtön látom, melyik szín van a tégelyben, nem kell olvasgatnom a feliratokat. Ezen csak azzal tudok segíteni, ha fejjel lefelé tárolom őket. :)

 A felső a magyar, az alsó az amerikai.
 És itt vannak a gyönyörűségek!

 Persze, hogy nem bírtam ki és ki kellett próbálnom őket még fotózás előtt! :D
05 Too Cool (USA)
 35 Tough as Taupe (USA)
25 Bad to the Bronze (USA)
 30 Pomegranate Punk (USA)
15 Endless Purple (magyar)
20 Turquoise Forever (magyar)
Krémesek, kicsit talán sűrűbbek, mint a MAC paint potok; a magyarnak van egy minimális terpentin szerű, az amerikainak pedig egy alig észlelhető édeskés illata.
A Tough as Taupe teljesen matt, a többi fényes/csillámos.
 Természetes fényben.
Too Cool, Tough as Taupe, Pomegranate Punk, Bad to the Bronze, Turquoise Forever, Endless Purple
 Napfényben.

 A magyar színválaszték.
(A szürkén még gondolkodom...)
Az amerikai kollekció.

És mi igaz a hatalmas rajongásból? Azt kell mondjam, hogy minden. Tényleg nagyon tartósak, a kezemre felkent mintákat nem lehetett ledörzsölni, vízzel nem tudtam lemosni, csak többszöri szappanozás után tűntek el. 
Ecsettel viszem fel, majd az ujjaimmal eldolgozom a széleket, szerintem így lehet a legszebb eredményt elérni. A színek közül talán a leggyengébb láncszem a lila, nagyobb odafigyelést igényel a felvitele, hogy egyenletesen fedjen. A türkiz élőben brutálisan gyönyörű, de a bronz és a gránátalma színe is megdobogtatja a szívem. :) A narancsra és a zöldes árnyalatra nem izgultam rá, az arany pedig nagyon alkalmi, nemigazán tudnám kihasználni. (A MAC Rubenesque paint potja hasonló aranyos színű, ez épp elég.) Mint már említettem, még a szürkén gondolkodom.
A zsíros szemhéjamon mindenféle alap nélkül 6-7 órát kibírtak az eddig próbált színek, alappal reggeltől késő estig fent maradtak, max. ujjal kellet egy picit igazítani rajtuk 10 órányi viselés után. :) Ma reggel fél hétkor sminkeltem, a Too Cool árnyalatot választottam, alapnak az e.l.f. primert használtam, és most, mintegy 12 óra eltelte, valamint a mai meleg után kifogástalan a smink a szememen! Ilyet nekem még egyetlen szemfesték sem produkált! Még a MAC paint potja sem bírt ki ennyit. Arról nem beszélve, hogy a MAC 5.600,- Ft, a Maybelline pedig 1990,- Ft, (e-bay: 7 dollár + szállítási költség). Arról persze még nem tudok nyilatkozni, mennyire hajlamosak a beszáradásra ezek a festékek, ez pár hónap után derül csak ki. 
Összességében véve jelenleg nagy a szerelem a Color Tattoo iránt, számtalan variációját el tudom képzelni a meglévő szemfestékeimmel kombinálva, de önmagukban is nagyon sokat fogom őket használni. 

Ki fogjátok próbálni őket? Van már kedvenc/vágyott színetek?
Monic




15 megjegyzés:

Letti írta...

Kár, hogy a 'Tough as Taupe' árnyalat nálunk nem kapható, nagyon jó alap lehet natúr színekhez... de a többi is gyönyörűséges. Picit irigy vagyok. ;-)

Thündérke írta...

Annyira szépek :$ de tuti nem használnám ki őket eléggé :( érdekes, de nekem is jobban bejön a magyar kinézet :) .
Kivi leszek meddig bírják majd a festékek :).

Makeupcakes írta...

Nagyon szépek!

samelike írta...

Pomegranate Punk tetszett legjobban, kár, hogy pont azt nem lehet itthon kapni illetve a Tough as Taupe se kutya :)

Monika írta...

Ú gyönyörűek, mindegyik nagyon tetszik, talán a lila a legszebb, habár azt írtad az a leggyengébb láncszem...

Zitu írta...

De szépek!:D

Nóra írta...

nagyon nagyon szépek! :)

Anett írta...

Nem kicsit vagyok irigy :) kb harmadszor olvasom a bejegyzést annyira tetszenek, de nem tudok választani! Még egyet sem vettem belőlük mert nem találkoztam velük, és pont az a baj hogy a két kedvencem a Tough as Taupe, Pomegranate Punk.

adryenka írta...

Oh de irigyellek!!!!! Nem örülök hogy nálunk más színeket dobtak piacra. :( Taupe szín is volt más európai országok kínálatában, ha nem is az amerikai verzió, de nálunk még azt is kihagyták.

adryenka írta...

És amúgy tényleg, mégis hol árulják a feketét????

Anett írta...

A feketét és a szürkét sehol nem láttam! Müllerben volt esetleg? Én csak DM-ben jártam és ott nem volt :(

Monic írta...

Sajnos én sem találkoztam sem a feketével, sem a szürkével. Egy kicsit idegesítő, hogy elvileg 6 szín van Mo-on, de csak 4 elérhető :S

Netti (Szütyő blog) írta...

A feketét én úgy tudom, egyenlőre logisztikai problémák miatt nem hozták be a boltokba, de lesz majd! Nekem csak a türkizkék árnyalata van meg, a Nálunk kapható kollekcióból, más nagyon nem is érdekelt, de a Pomegranate Punk elképesztően szép így élőben. Meg a zöld és a narancs is a promo fotókon, én azokat hiányolom inkább Nálunk:(
http://szutyoblog.blogspot.hu/2012/06/maybelline-color-tattoo-20-turquoise.html

morzsa írta...

Sziasztok, remélem még tudok segíteni, ugyanis éppen tegnap láttam a kollekció fekete darabját Budapesten egy Rossmannban, méghozzá a Nyugati téren (nem tudom a pontos címet, nem vagyok pesti lakos, de sarki bejárata van az üzletnek).
Remélem tudtam segíteni :)

Névtelen írta...

Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other websites?
I have a blog centered on the same information you discuss and
would love to have you share some stories/information.
I know my readers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel
free to shoot me an email.

Review my site ... Heroin treatment Centers