2012. szeptember 15.

Recept - Zebrakocka

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom sütike! :)
Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez:
A tészta
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum (vagy egy üveg rumaroma)
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej

A krém
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vanília kivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

A tetejére
10 dkg ét tortabevonó
1 kávéskanál olaj

Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos kevergetéssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral,  elkeverem a vajjal és a maradék kókuszreszelékkel.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral meghintett deszkán a tepsi mértének megfelelő lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre jön a krém fele, rá a következő lap, a krém maradéka, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a tortabevonót, elkeverem az olajjal, majd a sütemény tetejére kenem. Néhány órára megy a hűtőbe, majd kockákra vágva lehet is tálalni.
Jó étvágyat!
Monic

1 megjegyzés:

dyna írta...

kedvelem ezeket a kekszes-babapiskótás recepteket, nem kell hozzájuk piskótatésztát sütögetni és mégis finom sütink van.
én ma felturbózott mákos gubát gyártok, nem volt vagy 3-4 hónapja és nagy kedvence a férfiembőrnek.