Hozzávalók:
halfilé - én egy csomag fagyasztott pangasiust vettem
1 csomag bacon
barna rizs, zöldségkeverék (most ez is fagyasztott volt)
2 dl főzőtejszín
sajt (mozzarella, trappista, ami van otthon)
só, bors
kevés vaj vagy olíva olaj
Előmelegítjük a sütőt, feltesszük a rizshez és a zöldséghez a vizet forrni. (Ilyenkor jó szolgálatot tesz az egymásba helyezhető edénykészlet: alul megfő a rizs, felül pedig a zöldség párolódik.)
A halat megmossuk, majd kb. tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és mindegyiket begöngyöljük egy-egy szelet baconbe.
Egy jénai tálat vékonyan kivajazunk/olívával kikenjük, belehelyezzük a halszeleteket, a tetejére sajtot reszelünk (én félbevágott mozzarella golyókat raktam rá), majd az egészet leöntjük a tejszínnel. Alufólia alatt kb. 25-30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve még egy kicsit pirítjuk.
Közben megfőzzük a barna rizst és a zöldséget, majd összekeverjük őket. Nálunk uborkasaláta készült még hozzá.
Jó étvágyat!
Mennyire szeretitek a halat? Gyakran fogyasztjátok?
Monic
2 megjegyzés:
Imádom a halat! :) Sőt a herkentyű féléket is! :) Nagyon tetszik a recepted! :)
most így reggel nagyon megkívántam.. :D :) finomnak néz ki :)
Megjegyzés küldése