2012. május 19.

Recept - Sörkifli virslivel, sajttal

Még a múlt hét végén készült, jól bevált recept, az elkészítése sem bonyolult.
Hozzávalók:
50 dkg liszt (felesben teljes kiőrlésű és fehér tönkölylisztet használtam, s bár így nem kel meg annyira a tészta, egészségesebb a végeredmény :))
3 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
1 púpozott kávéskanál só
1,5 dl étolaj
6 db virsli 
1 tojás

Az élesztőt tejben egy kis cukorral megfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat, a maradék cukrot és a tejet, jól összegyúrjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (Kenyérsütő gép a dagasztó programon 1,5 óra alatt gyönyörűen megkeleszti.)
A megkelt tésztát három részre osztjuk, lisztezett nyújtódeszkán három körlapot nyújtunk belőle, kb. fél centi vastagságút. A körlapokat 8 cikkre, a virsliket 4-4 darabra vágjuk. A körcikkek külső szélére teszünk egy-egy virslidarabot (tehetünk mellé vékony szelet sajtot is), majd egyenként feltekerjük őket. Mindegyik körcikknél ugyanígy járunk el, végül összesen 24 db kiflink lesz. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, a tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménymaggal/szezámmaggal, majd pirosra sütjük.


Jó étvágyat!
Monic

3 megjegyzés:

Juli írta...

Isteninek néz ki :P

Thündérke írta...

én is szoktam ilyet csinálni :$ és még a recept is pont ugyanaz :D

Emma írta...

Ez a virsli jó ötlet, hétvégén kipróbálom. Köszi! :)