Hozzávalók:
50 dkg liszt (felesben teljes kiőrlésű és fehér tönkölylisztet használtam, s bár így nem kel meg annyira a tészta, egészségesebb a végeredmény :))
3 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
1 púpozott kávéskanál só
1,5 dl étolaj
6 db virsli
1 tojás
Az élesztőt tejben egy kis cukorral megfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olajat, a maradék cukrot és a tejet, jól összegyúrjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (Kenyérsütő gép a dagasztó programon 1,5 óra alatt gyönyörűen megkeleszti.)
A megkelt tésztát három részre osztjuk, lisztezett nyújtódeszkán három körlapot nyújtunk belőle, kb. fél centi vastagságút. A körlapokat 8 cikkre, a virsliket 4-4 darabra vágjuk. A körcikkek külső szélére teszünk egy-egy virslidarabot (tehetünk mellé vékony szelet sajtot is), majd egyenként feltekerjük őket. Mindegyik körcikknél ugyanígy járunk el, végül összesen 24 db kiflink lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, a tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménymaggal/szezámmaggal, majd pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Monic
3 megjegyzés:
Isteninek néz ki :P
én is szoktam ilyet csinálni :$ és még a recept is pont ugyanaz :D
Ez a virsli jó ötlet, hétvégén kipróbálom. Köszi! :)
Megjegyzés küldése