2012. január 14.

Könyv - Karin Slaughter: Nadragulya, Sebek, Sikoly, Kín, Hitetlen

A Nadragulya volt az első könyvem az írónőtől, épp egy kis borzongásra vágytam, amikor ráleltem e-book formátumban. Kaptam egy nagyon jó thrillert, magával ragadó történetet, izgalmat, s közben a szereplők is egyre közelebb kerültek hozzám. Slaughter nagyon jól ötvözi a nyomozati szálat és a főhősök mindennapi életét - egyik sem megy a másik rovására, hanem tökéletesen kiegészítik egymást. Nagyon tetszett, hogy nem csak a gyilkosságok felderítéséről szól a könyv, hanem közben megismerjük a szereplők legmélyebb érzelmeit is, egymással való kapcsolatuk mozgatórugóit. 
Az öt kötet más-más ügyet derít fel, de a főszereplők ugyanazok, így végig nyomon kísérhetjük, hogyan is alakul az életük. Sara Linton halottkém, Jeffrey Tolliver rendőrfőnök, Sara exférje; valamint a hirtelen haragú, fiatal nyomozónő, Lena Adams indul a sorozatgyilkosok nyomába, s miközben az esetek szálait bogozzák, a magánéletük bonyodalmait is igyekeznek megoldani.
A Nadragulya után eltelt úgy két hónap, de a következő négy részt egymás után olvastam el, volt, hogy hajnali egy óráig is rabul ejtett a történet. Most nagyon kíváncsi vagyok, miről fog szólni a következő kötet, főleg Lena életének alakulása izgat nagyon. Remélem, nem kell már sokat várnom!
(A könyveket erősebb idegzetűeknek ajánlom!)



"A georgiai Heartsdale békés kisváros, mindenki ismer mindenkit, még sosem történt erőszakos bűncselekmény. Egy nap a főutcai étterem mosdójában egy brutálisan megerőszakolt fiatal főiskolai tanárnő holttestét találják – a gyilkos egy keresztet vágott a mellére. Nem sokkal később találnak még egy lányt.. és még egyet..."



"Heartsdale kis porfészek a semmi határában. Az augusztusi hőségben a görkorcsolyapályánál egy fiatal lány összeszólalkozik a barátjával, mindez lövöldözésbe torkollik – látszólag egyszerű eset, de Jeffrey Tolliver nyomozó ezennel szörnyű bűnténybe keveredik. A boncolásnál kiderül, hogy a lány szexuális zaklatásnak és rituális csonkításnak is ki volt téve, de a család és a barátok eltitkolnak valamit a múltból, ami nyomra vezethetné Tollivert. A hallgatásnak nagy ára van, a szadista újabb áldozatot szed, és a nyomozó szörnyű sejtése beigazolódik; azok, akik a szálakat mozgatják, közelebb vannak, mint hinné..."



"Öngyilkosság történt a Heatsdale-i egyetemen, de a helyszínelő Sara Linton és Jeffrey Tolliver nyomozó erőszakra utaló nyomokat is talál a holttesten. Kis idő múlva újabb áldozatok kerülnek elő, és most már bizonyos: a terror felütötte fejét Heartsdale-ben. A rögeszmés, szadista gyilkos indítékára talán csak az egykori zsaru, Lena Adams tudna fényt deríteni, de a meggyötört nő maga is sötét vágyakkal teli érzéki játékokba kezd, nem is akárkivel..."


"Sara Linton doktornő és Jeffrey Tolliver rendőrnyomozó végre elszabadul az elátkozott kisvárosból, Heartsdale-ből, de önfeledt tengerparti kirándulásuknak egy tragikus gyilkosság vet véget. Tizenkét évvel később Sarát és Jeffrey-t brutális támadás éri, életük egy hidegvérű gyilkos kezébe kerül. Csak lassan eszmélnek rá, hogy sem a helyszín, sem az időpont, sem a módszer nem véletlen, és hogy a múlt ballépéseiért fizetniük kell, nem is akárkinek..."



"Karin Slaughter bestsellerében visszatér két legbámulatosabb és legösszetettebb karakterű hőse: Sara Linton rendőrségi orvos szakértő és volt férje, Jeffrey Tolliver rendőrfőnök. Lélegzetelállító történet ez hitről, kétségekről és gyilkosságról. Az áldozatot élve temetik el a georgiai erdőben - majd kegyetlen módon meggyilkolják. Amikor Sara Linton és Jeffrey Tolliver ráakad a holttestre, mindketten szeretnék kinyomozni, hogy ki ölte meg a szép, fiatal lányt. A borzalmas rejtély megoldásáig fájdalmas utat kell bejárniuk, ez próbára teszi viharos kapcsolatukat, és jó néhány szereplőt von be az ügybe. Ahogy Jeffrey és Sara halad előre a döbbenetes meglepetések és rejtett szenvedélyek ösvényén, egyikük sincs felkészülve a leginkább meghökkentő felfedezésre: egy olyan gyilkosra, aki gonoszabb és veszedelmesebb, mint bárki hinné."

Forrás: libri.hu

Nekem az utolsó borítója tetszik a legjobban. Jó olvasást!


Ismeritek az írónőt? Szeretitek az ilyen jellegű könyveket?

Monic

Nincsenek megjegyzések: