2012. január 16.

Divat - Plus Size modellek

A napokban olvastam egy megdöbbentő cikket, miszerint húsz évvel ezelőtt egy modell nyolc százalékkal volt soványabb, mint egy átlagos, nem a divatiparban dolgozó nő, mára ez elérte a 23%-ot! Ez azért nagyon durva!
Az is igen csak elgondolkodtató, hogy míg tíz évvel ezelőtt molett modellnek számított, aki 42-48-as méretű ruhákat hordott, mára ez is lecsökkent a 38-44-es méretre. Jelenleg 40-es a konfekcióméretem (tavaly dobtam le majdnem 20 kilót, de ez egy másik történet), ami azt jelenti, hogy molett vagyok! Hát ez nagyszerű! De már a 38-as méret is ide tartozik, szóval nem kell olyan elégedetten hátradőlni a képernyő előtt. :)
Szerintetek ez elfogadható...? Szerintetek koplaljunk inkább, csak hogy megfeleljünk a divatvilág újabb őrültségének, vagy inkább érezzük jól magunkat a bőrünkben? Én személy szerint az utóbbit választom. És szerencsére már egyre többen a világon.
Divattervezők, magazinszerkesztők és vásárlók indítottak hadjáratot a csontsovány modellek ellen, illetve bojkottálják azokat a tervezőket, akik nem hajlandóak normál méretű ruhákat alkotni. Mindenki szeretne csinosan, divatosan öltözködni, de – ez saját tapasztalat is – a legtöbb üzletben alig találni 38-as méret feletti ruhákat, ha mégis, akkor azok nem a legújabb trend szerintiek, hanem néha már-már súrolják a „mamás” kategóriát. :) A nők fele 42-es vagy ennél nagyobb méretű ruhát hord. A nők felét zárják ki a divatos öltözködés örömeiből agyament tervezők, akik egy kétdimenziós papírlapon pálcikaemberkékre terveznek ruhákat, s azt hiszik, a pálcikaemberek a valóságban is léteznek. Igen, egy minimális számban, beesett arccal, kiálló csontokkal, viaszfehér bőrrel. Ők a kifutók modelljei, ők néznek ránk a divatlapok címoldaláról és ők azok, akik miatt a legtöbb mai fiatal tele van önértékelési problémával.  (No comment.)














                                                       
                                                                            A kedvencem! :)
                                                                                                                                                                                                          

Ki-ki döntse el, hogy melyik nőtípus a szebb, szexibb, kívánatosabb...

Monic

U.i.: Ezen a linken http://plus-model-mag.com/ online olvasgathatjátok a Plus Model Magazint (angol), nekem borzasztóan tetszik az egész újság, a fotók, a cikkek, a modellek, a ruhák!

1 megjegyzés:

Ágihanna - Szelencetitkok írta...

Sajnos most ezt a korszakot éljük. Ameddig a sajtó és a magazinműsorok szívesen csámcsognak azon, hogy XY felszedett Z kilót a várandóssága miatt, és ezt a szülés után két héttel még nem dobta le, addig ez nem igazán fog változni...