2012. február 5.

Teszt - Napi bőrápolás - 30-on túl

Kombinált típusú a bőröm, ezért nem egyszerű megtalálni a legmegfelelőbb ápoló termékeket. Kipróbáltam rengeteg féle krémet, arclemosót, tonikot, mire ráleltem arra a termékcsaládra, amely jelenleg tökéletesen kielégíti a bőröm igényeit. Így harmincon (bőven) túl, csupán pár hónapra a 4. X-től, nem csak a hidratálás és a védelem a fontos, hanem az apró ráncok kialakulásának lassítása. Az biztos - és aki az ellenkezőjét állítja, az nem mond igazat -, hogy nincs olyan csodakrém, amely képes a ráncokat eltüntetni. A megelőzésben viszont rendkívül nagy szerepe van egy jól kiválasztott bőrápolónak. 
Az Artistry essentials kiegyensúlyozó bőrápoló rendszert használom már kb. másfél éve. Kifejezetten kombinált, ill. zsíros bőrre készült, 100%-ban zsírmentes; lényege a bőr zsír- és víztartalmának normalizálása. A rendszer arctisztítóból, arctonikból és hidratálóból áll. Olyan természetes összetevőkből álló keveréket tartalmaznak, amely egyensúlyban tartja a bőr vízháztartását, és akár 12 órán át segít szabályozni a zsíros csillogást. Érzékeny bőrre is használható, olajmentes, nem tömíti el a pórusokat és ún. Tri-Balance hatóanyag együttest is tartalmaz. Mi is ez? Ez a komplex hatóanyag indiai fügéből, acerola-cseresznyéből, kakaduszilvából és gyömbérből áll, melyek közismerten kiegyenlítik a bőr felszíni zsírosságát. (Nem elhanyagolható szempont, hogy a krémekben található növények organikus gazdálkodásból származnak.) 
A Tri-Balance komplex 3 lépésben hat:
1. Először is helyreállítja a korábbi, fiatalosabb megjelenésű bőrtónust a bőr nedvességének megnövelésével,  és megakadályozza a további nedvességvesztést.
2. Természetes módon kiegyenlíti a bőr nedvességtartalmát az olyan növényekben található fitokemikáliákkal, mint az indiai füge.
3. Végül optimalizálja a bőrt a felszíni zsírok kiegyenlítése révén, ehhez a természetes mikroszivacs-technológia elegyét használja, mely kiegyenlíti és hidratálja a bőrt.
Ezek a száraz tények :)
Most jöjjön a saját tapasztalat!
A termékek - szerintem - nagyon dekoratív csomagolást kaptak: letisztult forma, szolid paszteles rózsaszín tubus, olajzöld virágmotívum. Plusz papírdobozokban vannak elhelyezve, ugyanilyen színkombinációval és mintával. Ezeken a dobozokon találhatóak az összetevők, egyéb információk. Maga a papír is rendkívül jó minőségű, sajnálom, hogy nem tudom megmutatni. 

Arclemosó: 135 ml, színtelen zselés állag, eszméletlen finom illat (ez mindhárom terméknél hasonló). Tisztítja, exfoliálja és hidratálja a bőrt. Kb. ez a mennyiség, ami a kezemen látható, elég az arc lemosásához. Tudom, hogy hihetetlen, először nekem is az volt! :) A langyos vízzel benedvesített arcbőrre visszük fel körkörös mozdulatokkal, majd leöblítjük. Nagyon jól eltávolítja még a vízálló sminket is. Tiszta, puha bőrt eredményez.
Arctonik: 200 ml. Fő hatóanyaga a kakaduszilva. Két komponensű, ami a fotón sajnos nem látszik. Használat előtt össze kell rázni, vattakorongra néhány csepp, majd ezzel áttöröljük az arcot. Frissíti a bőrt, mattít, de egyáltalán nem szárít. Nem húzódik utána a bőr, hanem nagyon kellemes hidratált érzetet nyújt.


Arctej: 75 ml. Mikroszkopikus olajszivacsokat és mattító púdereket is tartalmaz, ezeknek köszönhetően eltünteti a zsíros csillogást. Segít megvédeni a bőrt az idő előtti öregedés látható jeleitől. Ezen kívül a bőr felszíne felett nyújt védelmet az antioxidánsok és a légszennyezés ellen, UVA/UVB és SPF 15 védelmet is jelent. A krém állaga könnyű, gyorsan beszívódik, kellően hidratálja a szárazabb részeket, míg a homlok-orr-áll vonalában szemmel láthatóan mattít. Reggel és este is ez használható. Smink alá is tökéletes, ilyenkor télen a BB krémem alá is felkenem, a hideg miatt kell a plusz hidratálás. Szintén kevés mennyiség kell belőle, ami a kezemen látható, bőven elég. 

Az arclemosó kb. fél évig, a tonik 4 hónapig (a fotózáskor már egy hónapja használatban van), az arctej 8-9 hónapig elegendő. A szett nagyker ára 11.200,- Ft. Külön-külön: 3.700,- Ft, 3.700,- Ft, 5.000,- Ft. Lehet kapni kisméretű szettet, mely 20 ml arctisztítót, 30 ml tonikot és 20 ml arctejet tartalmaz, ennek ára 2.800,- Ft.

Nekem mind minőségileg, mind árilag tökéletesen megfelelő termékcsalád. Két-három hónap rendszeres használat után szemmel láthatóan javult a bőröm, fiatalosabb, feszesebb, simább lett. A pórusok kevésbé láthatóak, nem zsírosodik olyan gyorsan, kellően hidratált. Még a stressz-pattanások is sokkal gyorsabban múlnak el.

(Létezik Artistry essentials hidratáló bőrápoló rendszer száraz-normál bőrre is. Kiszerelésben, árban ugyanilyen,  csak  más összetevőket tartalmaz.)


A tavalyi ősz végén újítottam be ezt a két BB krémet (e-bay rendelés, nálunk ezeket sajnos nem lehet kapni.) Tartalmasabb, érettebb bőrre való krémet szerettem volna, nálam a megelőzés mellett már az apró ráncok csökkentése is fontos szerepet kap. A Skin79 The Oriental termékcsaládból egy szemránckrémet és egy arckrémet választottam, s nem bántam meg. :)

Skin79 The Oriental Lifting Eye Controller 
Tartalmaz: fehér, zöld és fekete tea kivonatot, kaviárt, adenosine-t, aloe verát, kollagént, peptid komplexet.
15 ml zselés állagú fehér krém, illata semleges, gyorsan beszívódik. Nagyon tetszik, hogy ilyen pumpás megoldása van, így nem kell belenyúlni a krémbe. Adagolása könnyű, kis mennyiség elegendő. Reggel és este használom. Amit tapasztaltam: nagyon jól hidratálja a szem környékén lévő vékony bőrt. A sötét karikák halványodtak, még egy átforgolódott éjszaka után sem nézek úgy ki, mint egy pandamaci. :) Feszesít is, csökkenti a petyhüdtséget. És tényleg halványítja az apróbb ráncokat! A plusz ráadás: nőttek tőle a szempilláim!!! :D Ára: kb. 20 dollár.


Skin79 The Oriental Total Power Cream 45g
Hatóanyaga hasonló a szemránckémhez. Állaga, illata szintén. Ezt a krémet csak este használom, mert érezhetően sűrűbb, tartalmasabb, mint az Artistry arctej. A leírás szerint minden bőrtípusra használható, szerintem inkább a normál-száraz bőrűeknek ideális. Kontúrosabb lesz tőle az arc, a bőr egyenletesebb, ragyogóbb, ez a tapasztalatom. Inkább 30 év felett ajánlom. :) Mínusz pont a tégelyes kiszerelésért. Ára: 25-30 dollár.

Ti mit használtok napi bőrápolásra? 
Monic



Nincsenek megjegyzések: