2012. május 2.

Csak természetesen! - Tengeri szivacs

Honeycomb, vagyis méhsejt szivacs. A legfinomabb, legjobb minőségű tengeri szivacs. Lágyan és gyengéden simogat, miközben úgy radírozza le a bőröd, hogy észre sem veszed.  Egy ilyen szivacsot akár több évig is lehet használni, nem fog bepenészedni, mint a szintetikus szivacsok és baktériumok sem fognak benne megtelepedni.
Két különböző méretű van itthon - és az érkezésükkel egy időben ki is dobtam a régi szintetikus fürdőrózsámat és a vattakorongokat.

Ezt a kis aranyost használom este a smink lemosásához, persze arctisztítóval együtt. Olyan tiszta lesz utána a bőröm, amit korábban még sosem éreztem! A tonikot is a benedvesített szivacsra cseppentem, utána viszem fel az arcomra. Nagyon finom, puha, még a szemfestékem lemosásánál is ehhez nyúlok. Használat után alaposan kiöblítem és hagyom megszáradni. 990,- Ft volt.
 Közelről.
 Ezt pedig zuhanyzáshoz használom. Mint a sminkszivacs, ez is rendkívül finom, puha, mégis alaposan letisztítja a bőrt, megszabadít az elhalt hámsejtektől. Napi szinten használva a bőröm sokkal simább és egészségesebb kinézetű. Ezt is alaposan kiöblítem, majd felakasztom a fürdőszobában, hogy ki tudjon száradni. Amikor először kibontottam a csomagolásból, még lehetett rajta érezni a sós tenger illatát! 
Nem egy olcsó szivacs (5.000,- Ft körül van az ára, ez a nagyobb méretű), ezért ha valaki külföldön, tengerparton jár, érdemes onnan beszerezni. Csak arra figyeljetek, hogy igazi tengeri szivacs legyen, ne pedig kínai utánzat. Mert már ezt is hamisítják :(
 Közelről.
Úgy érzem, ezekkel a termékekkel is tettem egy újabb lépést a természetesebb élet, a kevesebb kemikália felé. 

Ti használtok valamilyen szivacsot fürdéshez, arcmosáshoz? Van ilyen tengeri szivacsotok? Szeretitek?
Monic

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Hol vetted?

Anita írta...

Nézegettem már, de a használati utasításban direkt kiemelték, hogy túl meleg vízben nem szabad használni, mert tönkre megy, nálam pedig minden esetben forró vizes zuhanyzás van még ha 40fok is van odakint nyár közepén. Pár használatért pedig nem éri meg az árát.

Velvet FizZ Blog írta...

Még gyermekkoromban emlékszem, nagymamám hozott a fekete tengerről :) Jó sokáig megvolt. Azért mindig picit tartottam tőle, mert "élő" :))

Monic írta...

Unknown: a mannaszappan.hu-ról rendeltem
Anita: én azt olvastam, hogy nagyon forró vízbe nem szabad tenni. Én is szeretem folyatni magamra a jó meleg vizet és eddig még nincs baja a szivacsnak :)
Velvet FiZ Blog: eddig még nem harapott meg :D

dyna írta...

Úúú, ennek utána fogok járni! :)
NEmrég vettem a Rossmannban akciósan valami szintén tengeri szivacsnak vélt valamit, meg is nézem pontosan mi az. (kihuss a fürdőbe, komód első fiúk kihúz, semmi, másik fiók, ott se, 3. igeeeen, megvan! ) Natural way: Uborka szivacs. Fogalmam sincs egyelőre, h milyen, de ma este már bevetem.
De pofira szerintem keresek egy ilyet, úgyis most kaptam kölcsön egy mediline kártyát, megnézem ott. Köszi Monic a tippet! ;)