2012. április 2.

Inspiráció - Hétfő

Ezekkel a színes tojásokkal kívánok Nektek nagyon szép húsvéti ünnepeket! 
Ha még nem festettetek tojásokat, ideje hozzákezdeni :) Inspirációnak jöjjenek a fotók!











Legyen szép hetetek!
Monic

3 megjegyzés:

Thündérke írta...

jajj nagyon szépek:) olyan rossz, hogy már kezd eltűnni a hagyomány:( emlékszek kiskoromban mennyi tojást festettem :)
Most meg már locsolók se nagyon járnak.... mert mindenki inkább elmegy egy hosszú hétvégére a családjával... olyan rossz:(

dyna írta...

Anyxósék lementek Balcsira a telekre és elküldték a pasival az ajándékomat. Kaptam tojásfestéket is, vagy 4-5 félét, ezen jót nevettem és gyorsan megnéztem, meddig tartható el. Gondoltam, h jövőre már 2,5 lesz egy barátnőm lánya, vele majd akkor már simán festegethetünk tojikat.

Ha nincsenek vagy nagyobbak a gyerek érthető nekem ez az elutazás, pihenés, de ha egyszer lesz egy lányom/fiam, vele azért picit biztos hódolnék a hagyományoknak is. ;)

Monic írta...

Őszintén szólva annyira nem rajongok a húsvétért. A régi, hagyományos húsvét már alig létezik, sajnos ez az ünnep is teljesen elment a pénz felé. Így nem is csodálom, hogy sokan elmenekülnek otthonról. Inkább ez, mint erőltetett vigyorral az arcunkon "élvezni" a pacsulikat, amiket ránk locsolnak, majd elviselni a már kissé ittas rokonság poénkodását. És persze a fiúknak illik pénzt is adni. Nem tudom, mennyire lenne őszinte a mosolyuk, ha kézzel festett tojást ajándékoznánk helyette...
Amikor a lányaim még kicsik voltak, festettünk tojást, de csak dekorációnak.
Nálunk vasárnap lesz vendégség: anyuék, anyósomék, sógórnőmék jönnek ebédre, hétfőn pedig, ha az időjárás engedi, elmegyünk a Vadasparkba. A családi együttlétet többre értékelem, mint a locsolkodó várást :)