2012. április 14.

Könyv - Robert Jones: Sminkelés mesterfokon

Próbálok nagyon objektív lenni ezzel a könyvvel kapcsolatban és úgy tekinteni rá, mintha ez lenne az első ilyen témájú, amit a kezembe veszek és ezen kívül abszolút kezdő vagyok a sminkelés terén.
Egy plusz pont már az elején jár, amiért magyar nyelvű. Nem mindenki tud olyan szinten angolul, hogy pl, Rae Morris vagy Bobbi Brown könyveit megértse. Még egy plusz pont a küllemért: nagyon szép kiadvány, jó minőségű, fényes lapok, öröm nézegetni.
A szerző három fejezetre osztotta a könyvet: előkészületek, a smink és te, valamint a rakjuk össze! címmel.
Az első részben fogalmi áttekintő, termék- és eszközismeret található. Aki kezdő, annak ez egy nagyon hasznos és tartalmas kis fejezet. Sorra végi veszi pl. a korrektor, púder, pirosító  típusokat, milyen ecset jó a szem sminkeléséhez és milyet válasszunk az alapozóhoz. 
 


A második fejezetben a színválasztásról, az arc előkészítéséről, a különböző bőrtípusukról, az arc- és szemformákról esik szó. Ez utóbbi két téma nagyon tetszik, mert szinte mindegyik arc- és szemformát elemzi, s részletesen bemutatja, hogyan lehet a tökéletlenségeket korrigálni.
A harmadik részben sok-sok előtte-utána fotón és rövid leíráson keresztül a gyakorlatban is bemutatja, hogyan lehetünk még szebbek! :)






Összegző vélemény
Ami tetszett:
- a könyv minősége
- magyar nyelvű
- részletezett, alapos
Ami nem (annyira) tetszett:
- néhány fordítási nehézség (tudom, hogy nem könnyű angolról fordítani ilyen jellegű szöveget, de azért nem lehetetlen)
- a retusált fotók
- nincsenek "bátrabb" sminkek
- kevés színt használ 
- az elkészült sminkek nappali viseletre tökéletesek, de kíváncsi lettem volna néhány extrémebb, alkalmi make upra is.
A könyv bolti ára (Libri) 4.500,- Ft. Ha nem lett volna kuponom, nem biztos, hogy megveszem. 
Azoknak ajánlom igazán ezt a könyvet, akik még csak most kezdenek ismerkedni a sminkelés művészetével, illetve alapjában véve a szolidabb, natúr sminket szeretik. Aki viszont ennél bátrabb, annak inkább Rae Morris vagy Jemma Kidd könyvei a megfelelőek, igaz, ezek csak angolul elérhetők. 

Nektek milyen sminkes könyvetek van? Szerintetek hasznosak az ilyen kiadványok vagy teljesen felesleges megvenni őket, mert a net tele van step-by-step make up videókkal?
Monic















1 megjegyzés:

Thündérke írta...

Pont tervezem, hogy veszek valamilyen sminkes könyvet, mivel még Karácsonyra kaptam utalványt a libribe :) .