2012. május 21.

Inspiráció - Hétfő

Ki ne készített volna gyermekláncfűből koszorút és fújta bele a világba a fehér kis "ejtőernyőket"? Néha még most is kedvet kapok hozzá :)









Legyen szép hetetek!
Monic

4 megjegyzés:

Thündérke írta...

Mindig koszorút fontam :$

Ágihanna - Szelencetitkok írta...

Imádom a pitypangokat. Elborult vágyam, hogy a menyasszonyi csokrom pitypangból legyen! :]

dyna írta...

És milyen hasznos növényke! Régen hosszú évekig tartó szemölcs problémám volt a talpamon (uszodában összeszedtem, sok kicsi volt egymás mellett, lézerezték, égették, speckó méregdrága cseppekkel csöpögtették egy magánklinikán, kaparták, kivágták, anyáék rengeteg pénzt ráköltöttek és folyton visszajött, aztán 3-4 év próbálkozás után feladtuk), aztán egy nyáron anya megfogadta egy kolléganője tanácsát, és kb. 1-másfél,max. 2 hétig minden reggel maga mellé rendelt és a telken a frissen letépdesett virágok szárából kinyert fehér lével (ami már nem volt oly sűrű, mint gyerekkoromban, ezért inkább magát a szár belsejét maszatolta oda), kezelgette a mumusaim. El is feledtük az egész sztorit, mikor októberben a barátom vette észre, h "hééé, eltűntek, csak a hegek vannak"! És tényleg így volt. :) Csak a pitypangtól lehet, mert akkor már vagy 2 éve nem próbáltunk semmiféle kezelést.

Ez már 13 éve történt és azóta másként nézek rá, már kifejezetten kedvelem, sosem tépdesem, hadd potyogjon minden fontos része vissza a földre és legyen még sok-sok évig meg ez a "gyógyító" növény. :)

Monic írta...

dyna: Érdekes, amit írsz, ilyen hatásáról még nem hallottam.
Tavasszal tele van velük a kertünk, nem is engedem addig a fűnyírást, amíg el nem virágzanak :)
N.: Menyasszonyi csokor: nem is rossz ötlet!
Thündérke: És még nyakláncot, gyűrűt is készítettünk a szárából, jut eszembe!