2012. május 5.

Shopping - Lush

Csütörtökön ismét Budapesten jártam a munkám miatt, és ha már úgyis a környéken voltam, elmentem a Jászai Mari téri Lush boltba.
Tudom, hogy a Lush termékei nem 100%-ig természetes anyagokból készülnek és lehet, hogy a marketingjük, cégpolitikájuk túl szép és csillogó,  én mégis kedvet kaptam néhány dolog kipróbálásához. 
A honlapról már rendeltem egyszer, akkor habfürdőt, testápolót, fogtablettát, de például tusfürdőt, szappant nem mertem, mert nem tudtam, milyen az állaguk, illatuk.
A boltban viszont volt alkalmam mindent végigszaglászni, megtapizni :) A fejemben összeállítottam egy listát, melyek azok a termékek, amiket ki szeretnék próbálni. Végül - egy-két dolgot ott hagytam, mert nagyon nem tetszett az illata :( - ezek jöttek velem haza:

Na, mi van a szatyorban? :)
Hosszas szaglászás után erre a négy szappanra esett a választásom (lettek volna még jelöltek, de azokat majd legközelebb). Rock Star, Karma, Honey I Washed The Kids, Dirty.
Silky Underwear hintőpor, Happy Hippy tusfürdő, Big sampon, Ocean Salt arcradír, Sweetie Pie tusolózselé, Jungle hajkondícionáló, Karma samponkorong és Dirty fogtabletta.

Az egyes termékek pontos összetevőiről a magyar honlapon is lehet olvasni, de én inkább itt (az amerikai Lush honlapon) szoktam utánanézni ezeknek. Tetszik, hogy csak rákattintok az összetevő rajzára/fotójára, és máris olvashatom, mi is az pontosan.

Amiket már próbáltam:
A Dirty szappan nagyon finom! Eleve tetszik ez a sötét, türkizes kék szín, és ha egészen közelről szemléljük a szappant, akkor apró kis kék csillámokat is találunk benne. Az illata borsmenta, fenyő és szantálfa keveréke, nagyon jól eltalált kompozíció, engem levettek vele a lábamról :)  Fürdés után is sokáig érződik a bőrömön és eddig nem vettem észre, hogy szárítana. Ha elfogy, fogok még venni belőle.
A Rock Star szappan édes cukorka illata nagyon megtetszett az üzletben, na és ez a rózsaszín is igazán csajossá teszi. Fürdés közben azonban előjött egy "műanyag lavór" háttérillat, ami egy kicsit lehűtötte a lelkesedésemet. Nem rossz szappan, mert krémes habja van, ez sem szárít, az illata miatt azonban ezt valószínűleg nem fogom újravásárolni. 
A Happy Hippy tusfürdőt ma reggel próbáltam. Nagyon frissítő, grapefruit illata van, egy nagy szippantás belőle és rögtön felébredtem :) Nagyon tetszik még a sűrű, zselés állaga, az ára azonban egy kicsit elgondolkodtató, nem tudom, újravásárolnám-e. A 100 gr-os változatot vettem meg, kíváncsi vagyok, meddig lesz elég.

Összességében véve az eddig próbált Lush termékek tetszenek, ha erősebb, illatosabb fürdőélményre vágyom, akkor ezek tökéletesen kielégítik az igényeimet.

Kíváncsiak vagytok a többi termékre is? Ti használtok valamilyen Lush terméket? Szeretitek vagy utáljátok őket?
Monic

10 megjegyzés:

Zsatti írta...

Hú, engem ez a fogtabletta érdekelne. Csomagoláson van valami? Mit ígér?

Zenzen írta...

Húúú, de jó! Nekem a Jászai Mari tér egész közel van, legközelebb benézek ide, felkeltetted az érdeklődésem :)

Eni írta...

Szia! Nagyon jó dolgokat vettél. Amúgy csütörtökön voltál a Westendben is ugye? Szerintem téged láttalak Nikivel (sőt tuti, mert jó az arcmemóriám) :D

Monic írta...

Zsatti: a fogtabletta érdekes élmény :) Van akinek, bejön, van, aki utálja. A Sparkle-t (korábbi vásárlásból) már használom egy hete, citromos-borsos íze van, ami először fura volt, mert megszoktam a mentolos fogkrém ízt. Viszont ez a tabletta tényleg fehéríti a fogakat!
A Dirty-t tegnap este teszteltem először: ennek az íze áll a legközelebb a fogkrémhez, mert fodormenta ízű. Nekem nagyon bejönnek ezek a kis bogyók, egy alkalomra fél tablettát használok csak, az is bőven elég. Egyébként a boltban ki is lehet próbálni őket, érdemes, mielőtt vásárlásra adnád a fejed! :)

Monic írta...

Zenzen: csak bátran! Pl. vannak kirakva előre kimért, becsomagolt szappanok is, de ha kisebbet szeretnél, csak szólj nyugodtan az eladó lányoknak. Jó szaglászást! :D

Monic írta...

Eni: lebuktunk :D
Valóban Nikivel voltam, s amíg én a munkás ügyeimet intéztem, ő vásárolgatott. A Westendben 1 óra, fél 2 körül járhattunk, akkorra már egy kicsit nyűgös voltam a sok mászkálástól, meg is éheztem és a déli kávém is elmaradt :D Ezt pótoltuk a Starbucksban :)

dyna írta...

Jót somolyogtam a lebukáson. Ezért is jó ennyire későn olvasni a bejegyzést, mikor már szétkommenteltétek magatokat. :)
A fogpor most fellelkesített engem is, bár bevallom, h meskán is találtam egy természetes pasztát.
Én ugye a fürdőgolyóbisokra voltam rácuppanva a Lushtól, még mindig van belőle vagy 8-10 db-om.
A honey szappan is csuda jó, abból is van egy tarcsim meg mézes tusfürdőm is (igazából egy karira kapható mézes csomagot tettem el magamnak, abban van még 1 pezsi meg 1 habfürdő is:))

Thündérke írta...

Még soha nem volt Lush termékem :) pedig pár dolog nagyon tetszik :) de ami késik, nem múlik :) . Szuper dolgokat vettél !:)

Zenzen írta...

Szia, díjat kaptál tőlem: http://bubbiful.blogspot.com/

Anett írta...

Még nem próbáltam egyetlen Lush terméket sem, szóval minden vélemény érdekelne :) Ezek a szappanok csodásan néznek ki, szoktam járni az üzlet előtt egyébként, és az az illat ami onnan kijön...hmmmm....álom :)