2012. február 12.

Recept - Rokokó torta

Egyik kedvencem ez a több ezer kalóriás, full csokis torta. :D Akkor érdemes megsütni, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben, ellenkező esetben - depresszió, szerelmi csalódás, életuntság, napokig tartó szürke időjárás - fennáll a túlevés veszélye! :DD
Egyáltalán nem bonyolult megsütni és akkor az igazi, ha egy napot csücsül a hűtőben. Persze ez nálunk soha nem sikerül, jóval hamarabb meg kell kóstolni. :) 
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
8 dkg liszt
12 dkg cukor
3,5 dkg cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
1,5 dkg vaj
késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
6 dl tejszín
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
40 dkg Rama margarin
6 dkg cukrozatlan kakaópor
0,3 dl rum vagy pár csepp rumaroma
10 dkg étcsokoládé (min. 50%-os)


Tészta: A tojásokat kikeverjük a cukorral (gépi habverővel jó habosra), majd hozzáadjuk a kakaóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, valamint a felolvasztott vajat. 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és kb 20 perc alatt megsütjük (légkeveréses sütőben, 160 fokon). Amikor kihűlt, négy lapot vágunk belőle. Ez annyira nem lesz könnyű, mert a tészta nem emelkedik meg úgy, mint a hagyományos piskóta, de egy jó éles késsel és némi kézügyességgel sikerül. (Ha úgy látjuk, elég a három lap is.) Itt a fotón is látszik, hogy nekem sem sikerült tökéletesen egyforma vastagságú lapokat vágni. 
Krém: 5 dl tejszínt kikeverünk a kakaóval és a cukorral, felforraljuk, majd belekeverjük a csokoládét. A többi tejszínnel kikeverjük a tojássárgákat, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a kakaós masszába, felforraljuk és kihűtjük. Utána hozzáadjuk a rumot és a margarint. A krémmel megtöltjük a lapokat, a tortát kívülről is bevonjuk vele, a tetejét díszítjük.
Jó étvágyat!


Megkóstolnátok? Ki fogjátok próbálni ezt a receptet?
Monic

2 megjegyzés:

Thündérke írta...

húúú nagyon jól néz ki :$ felfalnám :D

dyna írta...

naná, h megkóstolnám! :) a pasi nem csokis, így szerintem nem sütném meg, ha házi süti gyártás van, akkor próbálok neki is megfelelőt kreálni. pedig én imádnám, nagyon guszta.