2012. május 16.

Csak természetesen! - Avokádó vaj

Az avokádó vaj gazdag E, A, D vitaminokban, telítetlen zsírsavakban és lecitinben. Különösen alkalmas száraz, hámló, repedezett bőrre. 4-6 faktoros természetes fényvédő. 



Hófehér, illatmentes krém, olvadási pontja 30-35 fok, a test melegétől könnyen kenhetővé válik. Kevés kell belőle és gyorsan beszívódik. Könnyebb textúrájú, mint a shea vaj, ezért egészen vékonyan felkenve akár nappali krémként is el tudom képzelni. Érettebb bőrre kifejezetten hatékony lehet. 
Amire én használom: ajakápolás. Ez a krém ott van az ágy melletti kis szekrényen, este vékonyan bekenem a számat, reggelre csodálatosan sima és hidratált lesz. Véletlenül jöttem rá, hogy milyen jó ajakhidratáló :) A könyökömre, sarkamra, körömágybőrre használtam eleinte, a legkönnyebben kiszáradó területekre, aztán egyszer túl sok lett a kezemre szánt mennyiség és a maradékot rákentem a számra. Reggel pedig csodálkoztam, mitől lett olyan sima :)
Még nem próbáltam, de hajápolásra is használható. Ilyenkor egy evőkanálnyi mennyiséget kell bemasszírozni a fejbőrbe és a hajba, hagyni hatni egy órán át, majd következik a hajmosás. A haj puha, hidratált és fényes lesz.
Összességében véve amire én használom, arra tökéletesen bevált. (A hajpakolást még kipróbálom.) A korábban használt ajakápolóknál sokkal hatásosabb, nincs benne semmilyen mesterséges származék, a 100 ml-es mennyiség nagyon sokáig elég. Ha van egy kisebb tégelyünk, akkor a táskánkban is állandóan magunknál tarthatunk belőle egy keveset, sőt akár pigmentport is keverhetünk bele és így szájfényként is használhatjuk :)

Nektek melyik ajakápoló vált be? Kipróbálnátok az avokádó vajat?
Monic

2 megjegyzés:

Fleur írta...

egészen szimpatikus:)

Thündérke írta...

Nekem is szimpatikus :) könyvjelzőkhöz mentve :)