2012. február 29.

Teszt - Shea-argán és detox szappan

Mindkét szappant használom már egy ideje és nagyon meg vagyok velük elégedve. Afrikában készítik ezeket a különlegességeket, Vegan termékek és a Fair Trade jegyében kerülnek forgalomba. 
Az a pici sárga darabka ajándék volt a vásárláshoz: citromfüves vörös pálmaolajos szappan. :)
A shea vajat és argán olajat tartalmazó szappan semleges illatú, engem a régi, házi főzésű szappanokra emlékeztet. Dús habja van, kellemes érzetet hagy a bőrön. A természetes összetevőknek köszönhetően csodálatos a bőrnek: hosszantartóan hidratál, bőrpuhító, gyulladáscsökkentő, az ekcémás bőr tüneteit is gyorsan csökkenti. Az argán olaj enyhíti a narancsbőr tüneteit. Hetente egyszer-kétszer szoktam használni.
A detox szappan tartalmaz shea vajat, olíva olajat, kókuszolajat, pálmaolajat, neem levelet, mangó és papaya levelet, zöld agyagot, valamint bergamot és geránium olajat. Jól látszanak a fotón a trópusi növény darabkák, amelyek bőrradírként fejtik ki hatásukat. A szappannak gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, hidratáló, méregtelenítő hatása van. Nagyon szeretem, hetente egyszer átradírozom vele az egész testem. Az illata kellemes, enyhén citrusos. 
Ha elfogynak, ezeket biztosan újravásárolom.

sheavaj webáruházból lehet beszerezni a szappanokat és még sok más természetes  bőrápló készítményt. 

Próbáltátok már valamelyik terméket? Milyen természetes ápoló készítményt használtok rendszeresen?
Monic

3 megjegyzés:

dyna írta...

Talán a Yamuna szappanjaim a legtermészetesebb összetevőjűek, igaz azokat csak kézmosáshoz használom. De igyekszem minél kevesebb nagyon mű és káros anyagot tartalmazó kencét használni az fürdőben.

bizsü írta...

en szinten a sheavaj.hu-rol rendeltem afrikai fekete szappant folyekony valtozatban (altalaban az arcomat mosom le vele estenkent, imadom), argan olajat, jojoba olajat, es kokuszolajat :) ezeket haj, es borapolashoz hasznalom rendszeresen, de meg alig latszik rajtuk, hogy fogytak volna. nagyon nagy a szerelem veluk :)

Monic írta...

bizsü: Az afrikai fekete szappanról eddig csak jókat hallottam: mind a folyékony, mind a szilárd változata csodát tesz a bőrrel.
dyna: Én is alaposan megnézem, mit "engedek" be a fürdőszobába. Szeretem az illatokat, pl. többféle tusfürdő közül választhatok esténként, épp melyikhez van hangulatom. Viszont a jó illat mellé a lehető legkevesebb káros anyagot akarom kapni, így rendszeresen böngészem a termékek bolhabetűs összetevőit. :)