2012. március 9.

Film - A leleményes Hugo

Tegnap későn értem haza, így elmaradt a csütörtöki "kultúr" bejegyzésem. :) Most pótolom.
Martin Scorsese legújabb filmje a múlt század elejei párizsi vasútállomáson játszódik, ahol egy árva kisfiú, Hugo tartja karban az óriási órákat. Szabadidejében egy titokzatos robotembert próbál megjavítani, mert úgy hiszi, az apja üzent neki vele valami fontosat. Mint kiderül, az állomás fura játékárusa és a robot összefügg. (Ben Kingsley a játékárus szerepében hatalmasat alakít.)
Hosszú film, két órás, de én egy percig sem unatkoztam. Az előzetesen olvasottak alapján azt hittem, ez a film egy "kémkölykök" típusú kalandos-rohangálós alkotás lesz, de szerencsére kellemes csalódás ért. Itt nincs akciójelenet, adrenalinhullám, lélegzetvisszafojtott izgalom.  Helyette emberi érzelmeket, titokzatos múltat, lenyűgöző látványt kapunk. Scorsese csodálatos világot teremtett, elbűvölt az állomás impozáns épülete, a hatalmas óraszerkezetek, a mozgó fogaskerekek, Párizs látképe. A szereplők nagyon szerethetők, még az állomás mogorva csendőrje is mosolyt csalt az arcomra, amikor kiderült, hogy a virágárus lány iránt dobog a szíve. 
Varázslatos mese hitről, a filmkészítés szeretetéről, sikerről és bukásról. Még egy kis filmtörténetet is tanulhatunk közben, ami számomra külön élmény volt. 
Nem akarok spoilerezni, csupán annyit árulok el, hogy a végén minden jóra fordul.
Ajánlom mindenkinek, aki két órára szeretne elmerülni egy varázslatos világban, ahol csodák történnek. 
Láttátok már ezt a filmet? Megnézitek? 
Monic

2 megjegyzés:

zsannu írta...

jajj meg akarom nézni imádom az ilyen filmeket.=)

Monic írta...

Akkor ne fogd vissza magad, remélem, Neked is tetszeni fog :)