2012. március 25.

Magazin - Marie Claire és Allure

A Marie Claire áprilisi számában is érdekes, színes cikkeket olvashatunk. 
Masni és kalasnyikov címmel bepillantást nyerünk egy moszkvai kadétiskolába, ahol az általános oktatás mellett a lányok - mert ide csak lányok járnak, 10-17 év között - megtanulnak fegyverekkel bánni, célba lőni, különböző gránátokat felismerni, e mellett főzni, szabni-varrni, táncolni, zenélni. Bentlakásos iskola, ahol szigorú fegyelem uralkodik. Érdekes cikk nagyon. "A kadétiskola egy nagy család. Ide beiratkozni hazafias cselekedet. Ezzel esküt teszünk a hazánknak, amelyet örökké tisztelni és szeretni fogunk."
Liv Tyler többek között arról számol be a vele készült interjúban, hogy még ő is keresi önmagát: ki is valójában, hogyan működik, mi mindent csinált a múltban. Igazán szimpatikus megnyilvánulás ez tőle. 
A Trend rovatban candy színekről, gallérokról, egzotikus mintákról és futurista formákról láthatunk képes összefoglalót.
A Kultúra blokkban Lana Del Ray új albumáról is szó van, valamint interjú Snétberger Ferenc gitárművésszel.
Ghána, Lombiksorsok, Királynők kerekes székben - e három cikk szintén olvasásra késztet.
Plusz 20 oldal kifejezetten az esküvővel és az ezzel kapcsolatos előkészületekkel foglalkozik: ruhák, sminktippek, testi-lelki felkészülés, házassági szerződés.
A Divat rovat a mostanában egyre divatosabbá váló pliszírozott ruhákat, szoknyákat, blúzokat mutatja be.
Képzeletben elutazhatunk Japánba, ahol a cseresznyevirágzásnak és az ezzel kapcsolatos ünneplésnek több évszázados hagyománya van. "A rövidke idejű szépség és boldogság, az esendőség szimbólumaként látják. Hervadása után marad némi melankólia az ünneplőkben, akikben tudatosul az elmúlás."


Az Allure magyar nyelven - még - nem kapható, pedig egy igen színvonalas és tartalmas lapról van szó. A márciusi szám 242 oldal! Igaz, ebből elég sokat elvesznek a reklámok, olyan márkákat is hirdetve, amelyek Magyarországon nem elérhetők. (De azért beszerezhetők külföldi webshopokból. :)) 
Divat, smink, életmód, interjúk - alapjában véve e témakörök találhatóak meg a magazinban,  rengeteg fotóval, termékismertetővel. 
Ez az új Maybelline szemfesték nagyon felkeltette az érdeklődésemet :) 24 órás tartósságot ígér, gyönyörű színekben. Kíváncsi vagyok, nálunk lehet-e majd kapni, mert kapásból kinéztem már 3 árnyalatot. ;)
Az Illegal Length szempillaspirál itthon is megvehető, a szemhéjfilcet még nem láttam hazai üzletekben. Ez is ígéretes darabnak tűnik. 
És... cipők! Jöhetne bármelyik, ami mégis felkerült a kívánságlistámra, az a jobb oldali darab: szerelem első látásra! :)
A L'Oréal új alapozóját Beyoncé reklámozza. 7 év kutatás és 57 etnikai besorolás előzte meg a termék piacra kerülését. Az eredmény: 33 árnyalat! Úgy hirdetik, hogy 100% garancia van arra, hogy megtalálod a neked tökéletes színt!
A Maybelline új alapozója Fit Me néven fut és 18 árnyalatban kapható. A Colorsensational rúzsok tiszta pigmenteket és hidratáló mézet tartalmaznak. 68! árnyalatból - csak pirosból 8 féle szín közül - választhatunk, ha tudunk. :)
Igazán csábító az Infallible gloss, 8 órás tartóssággal, 20 ragyogó színben. Érdekes az applikátor formája.

Végezetül négy igencsak színes smink fotó! :D 


Az Allure magazinról hallottatok már? Szeretnétek, ha magyarul is lehetne kapni?
Monic






4 megjegyzés:

Satine írta...

Az Allure abszolút kedvencem, évekig gyűjtöttem, aztán egyre kevesebb helyen láttam. Örülnék neki, ha lenne magyarul, de annak talán még jobban, ha az idegennyelvű kiadásokat lehetne olcsóbban megvenni!!!

Monic írta...

Az idegen nyelvű újságok, könyvek ára Mo-on horrorisztikus, ezért szoktam külföldről rendelni. Azért az szégyen, hogy sokszor a magyar ár feléért be lehet szerezni idegen nyelven akár a legújabb bestsellereket is (sok külföldi online könyváruház ingyen is szállít)! De ugyanez a helyzet az e-book-ok terén is: csak meg kell nézni, hogy itthon és külföldön mennyibe kerül egy könyv elektronikus változata - ami ugye abszolút papírtakarékos és környezetbarát. Így nem kell csodálkozni a sok-sok kalóz fel- és letöltésen...

Névtelen írta...

A Marie Claire-hez meghoztad a kedvem, be is szerzem.
Egyébként teljesen egyetértek, egyszerűen botrányos, mennyit kérnek az idegen nyelvű dolgokért.

Monic írta...

Emma, jó olvasást a magazinhoz!